Gépgyártás


Vállalatunk Gépgyártás Divíziója gépeket, alkatrészeket és kiegészítőket tervez 3D technikával és gyárt az automatizált gyártás érdekében (termék-összeszerelési, csomagolási, sterilizálási folyamatok automatizálására) orvosi, gyógyszeripari és egyéb felhasználásra.

Az alábbi gyártó berendezések találhatóak a Dispomedicor divíziójának kínálatában:

Injekciós tűösszeszerelő gép

A berendezés forduló lánc mechanizmussal épül.  Minden egyes láncszem 24 darab terméket szállít. A gép percenként 600 darab termék gyártására képes.

Biztonsági tűösszeszerelő gép

Ez az automata gép két szalag alapú gépből áll, melynek sebessége 7200-16000 darab óránként, valamint fejenként 6 termék előállítására képesek.
A gép alkalmas injekciós tűk gyártására és csomagolására normál protektorral, továbbá Vectorguard és Vectorguard Plus injekciós tűk gyártására biztonsági protektorral.

Fecskendő összeszerelő gyártósor

Ez a gép 30 ml és 50 ml fecskendők összeszerelésére alkalmas. A termékek folyamatos ellenőrzés alatt készülnek. A selejtes termékek külön tartályba kerülnek elkülönítésre, elkerülve a kiváló minőségű fecskendővel való összekeveredésüket.
Biztonsági fisztula tűösszeszerelő gép
A biztonsági fisztula tű gépsor két részből áll. Egyik a felsőrész összeszerelő gép, másik pedig maga a tűgyártó gép.
Az első berendezés egy 16 pozíciós fokozatosan rotáló forgótányérból épült, melynek kiemelkedő tulajdonsága a magas fokú precizitás. A magas minőségű alkatrészek használatával a gép 90 % fölötti hatékonysággal működik. A tűfej gyártás két fázisból áll.
A tűgyártó berendezés forduló lánc mechanizmussal épül. Minden egyes láncszem terméket szállító egység. A tű legyártása után a fisztula fejjel való összeszerelése következik. A termelési folyamat lezárása a biztonsági sapkával történő lezárással ér véget.

IV Katéter gyártósor
A katéter gyártás három lépésből tevődik össze, melyekhez kínálatunkban megtalálhatóak a megfelelő gépek, egész gyártósor.
  1.  Katéter szárny részösszerelő gép: A teljesen automata katéter szárny összeszerelő gép két tárcsából áll, melyek mechanikusan szinkronizáltak. A berendezés úgy lett megtervezve, hogy sebessége 25 kör legyen percenként, valamint 50 alkatrészt tudjon szállítani percenként.
  2. Katéter tip formázó gép: A szintén teljesen automata gép egyetlen tárcsából áll, mely szállítószalaghoz kapcsolódik, ahol egy sor különböző helyzetű tárolók közvetítik az alkatrészeket a szárnyösszeszerelő, valamint a kombinált tű és végső összeszerelő gép között.
  3. Katéter tű és végső összeszerelő rendszer: A rendszer egy ovális tárcsából áll, mely össze van hangolva a tű összeszerelés folyamatának tárcsájával. A gép percenkénti 34 kör sebességre van tervezve, mellyel a teljes kibocsájtása 34 alkatrész percenként. A nagy teherbírású hajtásrendszer az alkotórészek összeállításához gyors és hatékony mozgást tesz lehetővé.

Infúziós szerelékgyártó gép

  1. Cseppkamra összeszerelő gép: A teljesen automata Cseppkamra összeszerelő gép egyetlen tárcsával rendelkezik. A nagy teherbírású hajtásrendszer az alkotórészek összeállításához gyors és hatékony mozgást tesz lehetővé. Az automata berendezés magában foglalja az ellenőrzést és tesztelést a folyamat közben is.
  2. Automata szerelék tekercselő és összeszerelő gépsor: A gépsor tartalmaz egy ovális futóművet, ahol a csövet adagolják, tekercselik és összeszerelik egy henger bilincs segítségével. Az automata berendezés magában foglalja a folyamat alatti ellenőrzést és tesztelést.

Infúziós Zsákgyártó gép:
A transzferzsák gyártó berendezés több részből áll, mint a zsák kiöntése, végső formára vágása, ragasztása és az érzékelők behelyezése.

Infúziótöltő gép:
A nagy kapacitású infúziós oldat töltő gép minden megfelelő paramétert biztosít, melyek megfelelnek az előírásoknak. A gép mindenféle infúziós zsák csatlakozással kompatibilissé tehető. Az infúziós zsákgyártó géppel csatlakoztatva egy teljesen automata gyártósort lehet összeállítani.Sterilizálási technológiák:A Dispomedicor az egyetlen vállalat Európában, mely 3 sterilizálási módszert is használ termelése folyamán és ajánl meglévő, valamint leendő partnereinek.

Etilén-oxid sterilizáló
Az Etilén-oxid sterilizálás egy kémiai technológia. A sterilizálás egy vákuumkamrában végbemenő kémiai reakció a megfelelő antimikrobális Etilén-oxid adagolásával, figyelem bevéve az előírt fizikai és kémiai paramétereket (mint a hőmérséklet, Etilén-oxid gáz koncentráció, relatív páratartalom)

Gőzsterilizáló
A sterilizáló egy hermetikusan zárt, duplafalú gép, mely gőzzel vagy nagy nyomással működik. Ez a berendezés orvosi eszközök fertőtlenítésére és sterilizálásra szolgál. A gőzsterilizáló egy klasszikus módszer, mely egyszerűségével, hatékonyságával, alacsony költségeivel és gyorsaságával vált jól ismertté.

Gamma sugársterilizáló
A gamma sugársterilizáló egy fizikai technológia. A folyamat közben a sterilizálás fizikai behatás, sugárzás eredménye. Ennek az eljárásnak alkalmazásával a legkevesebb spóraszám is elérhető, még a kevésbé sterilizálható területeken is. Ez egy jelentős módszer az orvosi eszközök gyártásának iparában.