Cégbemutató

Bevezetés:

A Dispomedicor Zrt. fél évszázados tapasztalattal rendelkezik különféle orvosi eszközök gyártása és értékesítése terén. Az egyszerhasználatos orvosi eszközök gyártása a legmodernebb gyártó és ellenőrző eszközök segítségével két telephelyen történik, több mint 200 alkalmazott közreműködésével. A gyártott termékek kisebb része belföldön, nagyobb része Európa, Ázsia, Afrika és Amerika több országában kerül értékesítésre.

Országok
  • Németország
  • Ausztria
  • Csehország
  • Szlovákia
  • Románia
  • Szlovénia
  • Lengyelország
  • Törökország

Cégtörténet mérföldkövekben:

A Dispomedicor Zrt. Magyarország keleti részén, debreceni székhellyel működik.
A vállalat jogelődje sebészeti kéziműszereket és record injekciós tűket gyártott 50 évvel ezelőtt. A hatvanas évek elején, egy nagyobb befektetés után, a gyár a város egy másik pontjára költözött, amely jelenleg is a vállalat székhelye.

1963 óta a cég a Medicor márkanév egyik tulajdonosa. Az akkori vállalat három termékcsalád – rozsdamentes sebészeti műszerek, injekciós tűk és orvosi készülékek – gyártásával foglalkozott.
A növekvő piaci igények kielégítésére a vállalat egyszerhasználatos injekciós tűket is elkezdett gyártani.
1976-ban egy új sugársterilizáló üzem épült a termékek sterilizálására. 1981-ben rozsdamentes acélcsövek gyártása céljából egy új üzem nyílt.
A 80-as években a termékskála kibővült infúziós termékekkel – Infúziós-, transzfúziós szerelékek és egyszerhasználatos zsákokkal.
1988-ban a vállalat több lépésben átalakult részvénytársasággá, különböző profillal, azonban ma már csak egyszerhasználatos termékeket gyárt.
1993-tól Dispomedicor Zrt. néven működik tovább.

Napjainkban a főbb termékcsoportok a következők: egyszerhasználatos injekciós tűk, kézi fecskendők teljes szortimentje, fecskendők perfúziós pumpához, speciális injekciós tűk, infúziós- transzfúziós- és homlokvéna szerelékek, egyszerhasználatos infúziós- és transzfer zsákok, szabvány – és egyedi méretű, speciális igények szerint kialakított darabolt és élezett csövek

Vállalatunk női higiéniai divíziója – a Freesia – 1999 óta van jelen a női higiéniai termékek piacán. Kezdetben vattatermékekkel és vatta alapú termékekkel jelent meg a piacon. Mára már a Freesia termékcsalád számos termékkel képviselteti magát a női higiéniás piacon. Ahhoz, hogy a higiéniai elvárásoknak teljes mértékben megfeleljünk a Freesia tamponok minden egyes darabja sterilizálási folyamaton megy keresztül, a Freesia tisztasági és egészségügyi betétek is elérhetőek steril formában is, valamint a női higiéniás termékeink minden tagja tiszta térben kerül előállításra WHO előírásainak szellemében.

A vállalat sebészeti kötszer részlegének, a Pharmico-nak tevékenységi körét alkotja a hagyományos kötszerek, műtéti készletek, és a modern kötszer termékek gyártása. Az összeállított operációs, valamint izolációs szettjeink lehetővé teszik, hogy kínálatunk 100%-ban az összes Magyarországon található, összesen 71 kórházban jelen van.

Vállalatunk gépgyártás divíziója gépeket, alkatrészeket és kiegészítőket tervez és gyárt az automatizált gyártás érdekében (termék-összeszerelési, csomagolási, sterilizálási folyamatok automatizálására) orvosi, gyógyszeripari és egyéb felhasználásra.
Küldetésünk: Minőségi egyszerhasználatos orvosi eszközeinkkel növeljük vevőink versenyképességét az egészség megőrzés és minőségjavítás területén.

Jövőkép: Egyszerhasználatos orvosi eszközeinkkel piacvezetés elérése működési kitűnőséggel a világ számos pontján, illetve különleges vevői igények kielégítése Európában.

Érték:
1. Folyamatos megújulás
2. Minőség központúság
3. Teljes elkötelezettség vevőink és céljaink felé
4. Szociális biztonság és környezetvédelmi felelősség
5. Bizalom